BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, October 22, 2010

SURAT CINTA UTK BAKAL SUAMI ~



Kehadapan my future hubby

I tules article ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I ...menulis ini adalah kerana kehendak I. So, sila baca entri ni perlahan-lahan. Tak perlu gelabah2 . hehe

So, wahai my future hubby

I don't know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang hensem. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan macho.
I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak gambar you yang bpegang sana sini dgn gegurl comel kat facebook. Sebab, setahu I, laki mmg xkesah if pegang2 dgn gegurl ni. lagi 2 gegurl yg hot,havoc lagi puteh gebu. da rezeki an, takkan nk tolak ? bodoh la kalo tolak. ahaks. but utk you my soulmate, xperlu la kowt. I ni leh la dikategorikan gurl yg manis kowt (perasannya . aww ! haha ). tp erm xde lak nk bgambar berdua2 dgn boy laen.
xkuasa taw :D

My future hubby,

I tak tahu masa depan I dan I xkisah pun you keje apa. asalkan halal . I nk you tau bahawasanya I bukan materialistik. I percaya kasih syg lg berharga dari segala2nya. nnt I xkan letak harga hantaran beribu2, cukup sekadar mas kawen pon xpe. but my parents mesti xsetuju. so nya, you kena bersiap sedia jgk lah dari segi fulusnya. hehe . sume tu normal n simple je kan ?

You lelaki, you kena bertanggungjwab sbb you lah ketua keluarga kita nnt. aisshh xsabar lak nk kawen bila ckp cmni. hek3
Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you xizinkan I bekerja. sbb I taw perempuan mmg seelok2nya berbakti pd keluarga. I pon sebenarnya takot bila baca paper psl baby mati sbb pengasuh tak alert. erm I xnak anak2 I nnt mati sia2 kt nursery. so, I mmg sudi berhenti kerja demi you. seriously speaking . pasal diri I, erm sapa yg xnak keje kan ? I boleh cuba alternatif laen. buat tuisyen ke , buat kelas agama ke, ajo bebudak ngaji ke. banyak leh buat sebenarnya. you tak perlu risau sal tu. ni semua I buat demi you yg I cintai ~
Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah lelaki gentleman dan ikut semua kata I. Kalau you kurang ajar sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian jual mahal dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka lelaki yg gentleman sgt dan jambu gegila. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? romentik gituw. hek3

My future hubby,

You, I harap you reti memasak. You MESTI reti memasak. Apa? salah ke kalau lelaki reti masak? Ya. Memang tak salah. lagi bagus erm bukan apa, tapi hihihi I nk jujur je la. I ni xreti sgt masak tapi-tapi-tapi I sdg belajar okey. I da boleh la jgk masak lauk gulai2 tu tp nk expert gegila tu belum la lagi. So nya, I harap you boleh jd sifu I. ajar kan lauk2 feveret you, mak you, ayah you, adik beradik you. nnt leh I try masak sendiri lak . hehe lagipun, kalau you pandai masak, you leh survive sendiri kalau2 I pergi kursus ke, outstation ke, xpayahla makan nasi bungkus je tiap2 hari . ngee

I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan girlfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Girlfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Karang dia goda2 you, seksi sana sini, you jgk yg xtahan. pastu mula la nk ter'free sex. aishh you, jangan you. I susah nk terima kalau my hubby-to-be dah xteruna sebelum kawen. lagipun dlm hukum agama Islam sendiri da cakap, kalau sekali kita berzina, 7 keturunan kita pun akan bergelar penzina jgk. mesti ada yg ikot jejak langkah you yg kot2 la pernah berzina. you nak ke anak perempuan kita nnt org gelar bohsia ? mesti xnak kan ? so you jgn freesex2 taw .

Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, I masak, you makan. You imam, I makmum. You baca doa, I aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'. Takut tersalah pilih lelaki lain. huhuk



tulus ikhlas dari bakal isterimu,
...................................

0 contengan: