Bahan-Bahan (A) :::
250 gm Philadephia cheese
125 gm mentega
179 gm nestle cream (1 tin)
1/2 cawan gula
1 cawan gula susu (Fresh milk kotak)
150 gm (1 paket) roti marie - saiz kecil
Topping (B) :::
1/4 cawan serbuk koko
388 gm tin susu manis (1 tin)
1/4 sudu kecil garam
125 gm mentega
kacang cincang (jika suka)
Cara membuat (dari bahan A) :::
1- Pukul mentega, gula dan cheese sehingga kembang.
2- Masukkan nestle cream. Pukul lagi.
3- Letak tepi.
1. Celup roti marie di dalam susu fresh milk dan susun selang seli dengan bahan A.
2. Ulang proses 1 sehingga habis.
3. Dingin bekukan selama 2 jam.
Bahan B-Topping :::
1- Masakkan bahan topping di dalam double boiler sehingga pekat.
2- Tuangkan ke atas kek tadi dan kemudian dingin bekukan semula.
3- Sekiranya suka, jangan lupa taburkan kacang cincang semasa topping masih cair.
SELAMAT MENCUBA..!! ;P
DISAHKAN TERAMAT LAH SEDAP OLEH KELUARGA DAN SAHABAT HANDAI..HEHE..
Thursday, February 3, 2011
cake chocholate pyramid
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 contengan:
Post a Comment